Meny

Uppstart av modet hösten 2015 på tygmässan i Borås

I torsdags var det dags för ett besök på Tygmässan i Borås - en fin lagom stor uppföljare till Premiere Vision i Paris 2 veckor tidigare. Där brukar jag gå och botanisera och beställa hängare och provtyger tills man är svimfärdig vid lunch - sen en snabblunch på 10 minuter innan det är dags för nästa 4 timmars pass. Gäller att utnyttja tiden! Det gäller också att se till att man inte stör andra inköpare och designers så att man inte "krockar" och tittar på samma tygkollektion samtidigt! Det slår aldrig fel - jag och Ida Sjösteth brukar alltid hamna i samma monter samtidigt och då får man helt enkelt visa hänsyn och kanske gå till nästa monter eller titta på en annan kollektion tills hon är klar. Eftersom vi båda jobbar med att designa festkläder blir det ju lite dumt om vi tittar på samma paljett- eller spetskollektion ihop....Annars arbetar jag ganska öppet och tycker mycket om att samarbeta och tar gärna kollegors råd och tips när man stöter på dem på mässan. För det gör man - mässan är full av inköpare, producenter och designers. Det roliga är att vi som har dessa roller är ganska "incognito" och inte alls så utmärkande eller uppklädda som på en inköpsmässa för kläder tex. Där går inköparna "dressed to impresse" och är supermedvetna. Här på tygmässan smyger det runt idel designers och en del kända sådana och försöker gömma sig i noppiga tröjor och säckiga jeans! Ganska kul kontrast tycker jag. 

Många av de tygleverantörer vi jobbar med är faktiskt även i Borås - två veckor efter Paris. Lite kul att lilla Borås får vara uppföljare till Paris tycker jag..... inte alla som tycker det dock under några år flyttades den därför till Göteborg då många stora företag tyckte Borås var för litet och inte riktigt en stad man kunde ha ett så viktigt event i....meeeen i Göteborg blev inte utfallet så bra som det hade önskats så efter några år fick den vackert flytta tillbaka. Egentligen har jag inga aspekter på det - älskar Göteborg och åker gärna dit ofta - men det är något med modeföretag och event som startats i Borås....när de flyttar så funkar det inte riktigt! Finns många exempel på det, inte minst JC och MQ. Och givetvis är det för mig som bor i Borås supersmidigt att gå på mässan i samma stad - dessutom har vi ju ett showroom i självaste Textile and fashioncenter där mässan hålls - så det var bara att knalla en trappa upp! Smidigt. 

 

Välkommen in och hälsa på i vårt showroom & atelier om du har vägarna förbi Borås och Textile & fashioncenter! Vi har riktigt gott kaffe och sköna soffor att hänga i, du kan dessutom få chansen spana in limited editions samt kommande kollektioner om du har tur....Säg till i receptionen!


Älskar hösten med alla grova rutor och tyger, att skapa höstkollektion har alltid varit en favorit hos mig! 


Men givetvis har paljetter och spets en liten särskild plats i hjärtat.... och i kollektionen förstås! 

 

Nedan fina spetskollektion med broderade pärlor får avsluta detta inlägg! Man blir riktigt sugen och inspirerad att göra fina galaklänningar när man ser dessa, eller hur?  

 Detta var allt för idag! Men vi skall försöka uppdatera lite oftare då vi förstått att många tycker om att läsa om vad vi hittar på bakom kulisserna. För övrigt så har vi just nu fullt upp med vinterns festliga plagg som börjar droppa in.... Många har faktiskt sålt slut innan de kommer hem - vilket är lite synd - men några finns kvar! Du kan se några av artiklarna på hemsidans första sidan genom att klicka här.

Enjoy! // MARIA

 

 

 

 

 

 

Senast ändradmåndag, 29 september 2014 13:00
Fashionmob

Hello, welcome to the fashionmob blog! Here you may read about what is REALLY going on behind the scenes in the fashionprocess and we will treat you stories from our daily jobs with design, purchasing, photoshooting, fashionshows and also the not so glamouros things like late nights, broken nails in the warehouse, stressful deadlines etc. The fashionmob team promise to deliver the fashion stories to you straight and not to leave out the juicy stuff! Enjoy and welcome to fashionmob!

Logga in för att kunna kommentera
Högst upp

OFFICE CHIC

Facebook feed

FASHION FOR FUTURE - SUPPORT WWF!

Logga in eller Registrera